FAQ & DOWNLOADS deopenveste

Algemeen

De Open Veste ligt op Kop West, een nieuw stuk stad ten westen van het centrum van Purmerend, aan het Noordhollandsch kanaal.

Voorzieningen zoals supermarkten en winkels en de Koemarkt zijn lopend of met de fiets in enkele minuten bereikbaar. Met de auto zit je binnen 5 minuten op de A7 en met het openbaar vervoer ben je binnen 25 minuten in het centrum van Amsterdam. Vanuit het gezellige stadscentrum rijd, wandel, fiets en vaar je zo de polder in met mooie oude molens, droogmakerijen, weidse uitzichten en ruimte voor rust en natuur. En het Purmerbos niet te vergeten. Een relatief jong bos, waar veel te doen is.


De Open Veste wordt als het ware een moderne veste: een ommuurd wijkje aan de westzijde van Purmerend met open verbindingen naar de omliggende wijken en omgeven door groen en water.

De binnentuin van De Open Veste is een groene oase van rust met gemeenschappelijke ruimtes en individuele stadstuinen/terrassen en balkons.


De binnentuin is onder landschapsarchitectuur ontworpen met een mix van groen en bestrating. Een oase van groen en rust met ruimte voor individuele stadstuinen en terrassen en mogelijkheden om samen te genieten. De binnentuin wordt gemeenschappelijk onderhouden. De privé tuinen, terrassen en balkons kunnen naar eigen smaak worden ingericht.


De parkeergarage, trappenhuizen, liften, fietsenstalling in de kelder en de gemeenschappelijke binnentuin worden gedeeld.


Voor de koopwoningen is er de keuze uit ruime stadswoningen (3 of 4 laags) of royale drie- en vierkamer appartementen. In de binnentuin worden ook 8 kleinschalige appartementen gebouwd. Deze appartementen gaan in een later stadium in verkoop.


In totaal komen er 171 woningen in De Open Veste. Daarvan zijn 115 appartementen bestemd voor de verhuur en worden de overige woningen verkocht. Hierbij gaat het om 21 ruime stadswoningen en 27 royale drie- en vierkamer appartementen, en ook 8 kleinschalige appartementen in de binnentuin.


De verkoop van de stadswoningen (21) en appartementen (27) is in het voorjaar gestart. De kleinschalige appartementen (8) in de binnentuin gaan pas later in verkoop. Ook de huurwoningen worden op een later moment verhuurd. Aanmelden voor de huurwoningen kan op de site van Bouwinvest.


Na de sluitingsdatum zijn de koopwoningen en appartementen toegewezen. Op basis van een geautomatiseerd systeem wordt door het verkoopteam bekeken op welke bouwnummers er is ingeschreven en worden zoveel mogelijk kopers op hun eerste voorkeur toegewezen. Er wordt rekening gehouden met de personen die op de informatieavond zijn geweest. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met de financiële haalbaarheid. Bij meerdere kandidaten voor een bouwnummer zal een notariële digitale loting plaatsvinden.

Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar. Heeft u interesse in een van deze woningen of appartementen? Neem dan contact op met een van de verkopende makelaars!


Nee, het gaat hier om vrije sector middeldure huur- en koopwoningen.


Start verkoop

Begin maart 2020 is gestart met de bouw. Meer informatie over de bouw van De Open Veste is te vinden onder tabblad Nieuws.
De eerste bewoners zullen naar verwachting halverwege 2022 de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst kunnen nemen.


De verkoop van de stadswoningen (21) en appartementen (27) is in het voorjaar van 2020 gestart. Alle stadswoningen en appartementen zijn verkocht. 
De kleinschalige appartementen in de binnentuin gaan binnenkort in verkoop. De huurwoningen worden op een later moment verhuurd.


De oplevering staat gepland (bij een start bouw in de eerste helft van 2020) in de zomer van 2022.


 Vrij Op Naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief bijkomende kosten zoals notaris, kadaster etc.


Blijf hiervoor op de hoogte via de website van Bouwinvest.


Nee, dat is niet mogelijk.


Nee, voorverkoop is inmiddels gehaald met de verkoop van de huurwoningen aan Bouwinvest.


Faciliteiten

Alle koopwoningen en koopappartementen (met uitzondering van de 8 appartementen in het middengebied) beschikken over één eigen parkeerplaats in de parkeergarage. Daarnaast is er nog een mogelijkheid om een 2e parkeerplaats te huren in de parkeergarage (beperkt aantal).


Het wordt mogelijk om de auto op te laden in de parkeergarage. Graag bij inschrijving uw interesse hiervoor kenbaar maken. Zodra de woningen zijn toegewezen zal een individuele meerwerkopgave worden opgesteld voor de toegang tot een laadvoorziening. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de animo voor elektrisch laden.


Nee, in de basis hebben alle koopwoningen en koopappartementen één parkeerplaats in de parkeergarage. Er is een mogelijkheid om een 2e parkeerplaats te huren (beperkt aantal). De overige parkeerplaatsen zijn beschikbaar voor de huurappartementen en voor bezoekers.


Bezoekers kunnen gebruik maken van bezoekersparkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage.

Er is een gelimiteerd aantal (betaalde) bezoekers parkeerplekken in de garage voorzien. Voor het gebruik hiervan worden regels in het (op te stellen) regelement van de VVE opgenomen.


De koopappartementen hebben een (inpandige) buitenruimte/ balkon.

De stadswoningen hebben een voortuin van circa. 4,5 meter x 5,4 meter grenzend aan het openbare binnengebied, afgescheiden door middel van hagen. Aan de achterzijde, aan de buitenzijde van De Open Veste, hebben de stadswoningen een buitenterras van circa. 2,5 meter x 5,4 meter. Deze terrassen worden afgescheiden met plantvakken met hagen.

Bij het appartementenblok in de binnentuin hebben alleen de woningen op de begane grond een terras. De appartementen op de verdieping kunnen gebruikmaken van de gemeenschappelijke binnentuin.

Op de verkooptekeningen zijn de private buitenruimtes van de verschillende woningen opgenomen.


Ja, elk appartementenblok (met uitzondering van de appartementen in het middengebied) is voorzien van een lift, vanaf de parkeergarage naar de bovenste verdieping. De kleinschalige appartementen op de verdieping van het appartementenblok in de binnentuin zijn alleen via een trap te bereiken.

Voor bewoners van de stadswoningen en bezoekers is er een lift vanuit de parkeergarage naar de binnentuin.  


Het binnengebied wordt door de Vereniging van Eigenaren (VVE) beheerd.

De gemeenschappelijke delen van de binnentuin worden onderhouden door een hovenier. Deze hovenier wordt door- en vanuit de VVE, gekozen, gecontracteerd en betaald. De VVE maakt afspraken met de hovenier over het onderhoud van de gemeenschappelijke tuin.


Het binnengebied is publiek toegankelijk. De toegangsdeuren naar de parkeergarage (vanaf de toegangsweg en in de binnentuin) worden aangesloten op een toegangscontrolesysteem.

De hoofdentree van de appartementengebouwen worden voorzien van een bellentableau met videofooninstallatie

Alle woningen worden voorzien van hang- en sluitwerk conform de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). De gezamenlijke delen van het complex zijn alleen toegankelijk voor diegene die daar een woning heeft, een berging heeft of mogelijkheid om een fiets te stallen. Er wordt met een sleutelsysteem en een “tag” systeem gewerkt.

De parkeergarage wordt afgesloten middels een ‘speedgate’ (toegangspoort) met kentekenregistratie. Bezoekers krijgen toegang tot de garage met een app op de mobiele telefoon. Bezoekers kunnen via een toegang op de App door de bewoner toegelaten worden tot de parkeergarage. Vervolgens via de binnentuin naar de hoofdentree van het appartementengebouw of stadswoningen.

Het binnengebied met daarin de voordeuren van de woningen en appartementenentree ’s zal publiek toegankelijk blijven. Ook voor hulpdiensten en post- & pakketdiensten. Het binnengebied is autovrij. Er komt nabij de toegang van de parkeergarage een opstelplek voor bezorgers en pakketdiensten, die lopend het binnengebied moeten betreden om zich bij u te melden.


Voor de fietsen is er naast de private bergingen een gezamenlijke afgesloten fietsenstalling aanwezig in de ondergrondse parkeergarage. Er komt een trap met fietsengoot in het entreegebouw in de binnentuin om de fietsenstalling te bereiken. Fietsen mogen niet in de lift worden meegenomen.


De stadswoningen en koopappartementen (m.u.v. de kleinschalige appartementen) hebben een toegewezen berging met een oppervlakte van ca. 5 m2 in de parkeergarage, te bereiken via de lifthal en parkeergarage. De overige huurappartementen hebben ook een eigen berging in de parkeergarage onder hun appartementengebouwen.

De 8 kleinschalige appartementen in het middengebied hebben een inpandige berging in de woning, en een plek in de gezamenlijke fietsenstalling in de ondergrondse parkeergarage.


Er komen deelauto’s in de parkeergarage beschikbaar. Afhankelijk van de behoefte kan dit worden uitgebreid met extra (elektrische) fietsen, bakfietsen en/of scooters.


De nog te bepalen exploitant van de deelauto’s zal hierin een nadere invulling doen. Momenteel lopen hier nog afspraken in. Zodra dit is afgerond zullen wij dit nader kenbaar maken.  Als bewoner kun je gebruik maken van de deelauto via een app. Daarvoor betaal je uiteraard een vergoeding voor het gebruik.


De stadswoningen worden aangesloten op Stads Verwarming Purmerend en worden tevens voorzien van zonnepanelen. Deze zijn aangesloten op de eigen meter van de woning.

In overleg met de wooncoach is het mogelijk om het aantal zonnepanelen uit te breiden en de woning te verduurzamen.

Het is niet mogelijk om de appartementen te verduurzamen met extra duurzaamheidsvoorzieningen. De zonnepanelen van de appartementengebouwen zijn aangesloten op de algemene voorzieningen van het Complex.


Prijzen

Op de kavelkaart en in de configurator zijn de VON prijzen per woning te vinden. 


Overig

In de woningconfigurator die vlak voor de start verkoop online komt, kunnen er bij de stadswoningen aanpassingen worden gedaan in onder andere gevelkozijnen, keuken-, badkamer-, plattegrondindeling en afwerkingen.

Bij de appartementen zijn er uitsluitend aanpassingen binnen in de woning mogelijk in onder andere keuken-, badkamer- en plattegrondindelingen.


De stadswoningen en appartementen worden verwarmd door middel van vloerverwarming.

Meer informatie op https://www.stadsverwarmingpurmerend.nl/


Er wordt een WTW-installatie in zowel de stadswoningen als de appartementen gerealiseerd.

WTW staat voor ‘Warmte Terug Winning’. Een WTW-unit is een apparaat dat deel uitmaakt van de balansventilatie. In de unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar die ervoor zorgen dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen en wordt gebruikt om de verse binnenkomende lucht voor te verwarmen. In combinatie met de goede isolatie en de vloerverwarming zorgt dit voor een comfortabel en stabiel binnenklimaat.


De woningen beschikken standaard over sanitair en tegelwerk. Dit wordt later precies omschreven in de Technische Omschrijving. Er is geen keuken opgenomen in de VON-prijs. 


De plafondhoogte van zowel de appartementen als de eengezinswoningen is 2.60 meter vrije hoogte, conform het Bouwbesluit.


Staat uw vraag hier niet bij? Vul dan het contactformulier in.