MOBILITEITSHUB DE OPEN VESTE: BEPAAL MEE

Passend bij de duurzame identiteit van De Open Veste wordt een ‘mobiliteitshub’ voor alle bewoners van het project en optioneel voor de buurt gerealiseerd. Het delen van voertuigen draagt niet alleen bij aan de bereikbaarheid en duurzaamheid van de wijk, maar ook aan de flexibiliteit van haar bewoners.

 

Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een deelauto pakken als je een keer een (tweede) auto nodig hebt, inkopen wilt doen bij de bouwmarkt of naar een afspraak verderop moet. Of pak de e-bike in plaats van het OV als je even snel de stad in wilt. Erop uit met de kinderen kan gemakkelijk met de elektrische bakfiets, zonder deze zelf te hoeven aanschaffen. Je kunt op deze manier met deelvervoer veel (vaste) kosten besparen en toch al je favoriete vervoermiddelen tot je beschikking hebben.

 

De voertuigen worden geleverd door Hely. Bij Hely kun je alle deelvoertuigen makkelijk gebruiken via één app. In de app kun je voertuigen reserveren, direct je rit starten, openen en op slot zetten. Je betaalt alleen voor de tijd dat je een voertuig gebruikt, zonder extra kilometer- en brandstofkosten. De voertuigen hebben een vaste standplaats: de Hely Hub. Deze is gevestigd in de parkeergarage onder de Open Veste, bij de lift in het middengebied. Hier haal je de voertuigen op en zet je ze ook altijd weer terug; zo weet je altijd dat er goed vervoer in de buurt is.

 

De ‘deelmobiliteitshub’ moet ervoor zorgen dat je op elk moment en voor elke situatie geschikt vervoer bij de hand hebt. Daarom willen we graag weten hoe jij je op dit moment verplaatst en aan welke deelvervoertuigen jij het meest zal hebben. Jij bepaalt dus mee hoe de mobiliteitshub eruit zal komen te zien! Geef je antwoorden door via de onderstaande survey.

Klik om naar de survey te gaan